Vibekes ophold 64-66-69 og 70

1964-66 Vibeke Frandsen 1969-70 Vibeke Sørensen Nu Vibeke Frederiksen

Velkommen til vores hjemmeside

Vi har d. 5.juli 2010 modtaget dette fra Vibeke.

kystsanatoriet i Augustenborg


Jeg har været på Augustenborg kystsanatoriet 4 gange.I 1964,1966,1969 og 1970.Hvorfor.Et par grunde.Min havde stofskiftesygdom og havde nogle psysiske problemer.Jeg husker jeg var der i 1964 og i 1966 men i 1969-70 var det i en periode, hvor min far havde fået konstanter kræft og han døde i december måned 1969.

Dette er fra perioden 1969-70.Det var en god periode, men nok mest fordi kom væk fra min mor,som var i dyb krise over hendes far, der havde fået kræft og døde senere af det.Jeg kan huske glosuppen.Nok mest fordi, det lignede øjne.Jeg kunne vist nok lide.Og jeg har desværre ikke fået det siden.Ærgerligt.Om aftener sad nogle af os børn i spisesalen og så tysk hitparade,mens nogle andre legede i det lange legerum.Vi sang også sommetider nede ved lave lange bord i spisesalen.Jeg kan ikke huske hvilken sange vi sang, men jeg huske, at vi fik grin lidt for meget undervejs,imens de voksne prøvede at få os børn til at synge.Når vi skulle i bad,gik det jo ikke stille for sig.Vi skulle stå i en lang række henne ved knagerækken som var ved vinduesrækken, men damerne havde vist svært ved, at få os til at stå pæn i rækkerne.Men man kunne jo ikke se gennem vinduerne, da de jo var tonende.Jeg var engang med i en leg i baderummet,hvor jeg faldt og slog hovedet.det kom der en bule af og den har jeg stadigvæk.Jeg har været inde i plejemors lejlighed og jeg var ret benovet synet af lejligheden.siden har jeg fået at vide, at der var mange børn som har fået lov til at se, se plejemors lejlighed.På kystsanatoriet var der en lang sovesal og i forlængelse af sovesalen var der en lille soverum til 4 børn.Det var vist mest for de største børn.Derinde sov jeg omkring 1970.Man kunne se ud til pedelboligen og Sønderborg slot.Det var et flot syn.Pedelboligen var byggetsammen med skolestuen og jeg havde en kvindelig lærer på det tidspunkt.Jeg var rigtig dygtig til at fange kattene som kom indenfor,synes jeg selv dengang,indtil jeg opdagede at det kunne nogle af de andre børn da også.Så blev jeg da misundelig på dem.I øvrigt var jeg meget glad for at kommeud i køkkenet til madmor(Andersen) og frøken Ernst.Jeg syntes,at madmor havde et rigtig jysk smil på læberne,(jeg kom fra Vesterbro i København).Frk Ernst, hvorfor hende.Det kan jeg kan ikke lige huske,men hun have give mig noget som jeg ikke kunne få hjemme hos min egen mor.Jeg kan godt huske madmor,frk. ERnst, kvindelig lærer og plejenor.Om aftenerne, når damerne(Barneplejerskerne) havde fri,stod de tit ud i forhallen og snakkede,imens de ventede på deres kærester.Jeg mener, at kan huske, der var en af kæresterne som havde en rød MG sportsvogn.Det var et rart at være,fordi der mange legekammerater.Både sommer og vinter.Og det underordnet man var udenfor med overtrækstøj(kedelsdragtsbukser) eller man indenfor.Jeg nød de 4 ophold jeg havde på Augustenborg +1 på Nysted kystsanatorium.Nok mest fordi, jeg kunne føle fri fra hjemlige problemer.

Vibeke Frandsen 1964-66
Vibeke Sørensen 1969-70

I dag er jeg gift og har 2 voksne drenge som det går for.

| Svar

Nyeste kommentarer

02.10 | 17:47

Jeg har opholdt mig på Kystsanatoriet i Augustenborg i 1961. Jeg var ikke glad for at være der. Har prøvet at glemme men ønsker at arbejde med erindringerne

19.09 | 12:26

I højre side evy og tommy

19.09 | 12:24

Evy Yvonne Langkjær er personen der står op her, min storesøster til Tommy Brian Clausen---> Nu Tommy Bundgaard Clausen

16.06 | 08:39

Hej jeg hedder Sanne Bidstrup (f.Dall), 1956. har fået fortalt, at jeg var på 'Augustenborg ' i nok 4 mdr. i 1961, var omk. 5 år. Må have været kystsanatoriet.